Μέλι “μ”
Στο βόρειο άκρο του Ιονίου βρίσκεται το μικροσκοπικό νησί της Ερείκουσας. Μια μικρή λωρίδα γης, 4 τετ. χλμ., πλούσια σε θυμαρί, ρύκι, μύρτιλο και τοπικά αρωματικά φυτά. Από αυτή την προικισμένη γη μοναδικής βλάστησης παράγεται το βιολογικό μέλι Ερείκουσας “μ”.
Λίγα χιλιόμετρα πιο ανατολικά, στην Κερκυραϊκή γη συλλέγεται το βιολογικό μέλι της Κέρκυρας από 6 διαφορετικές περιοχές του νησιού, η κάθε μια με τα δικά της διακριτά χαρακτηριστικά στη χλωρίδα.
Το “μ” είναι ένα μοναδικό μέλι παγκοσμίως, βραβευμένο από την Biol Miel για την ξεχωριστή γεύση και συσκευασία του (2011, 2012). Είναι ένα αγνό, φυσικό προϊόν, που παράγεται σε περιορισμένες ποσότητες, από μία οικογενειακή φάρμα δεύτερης γενιάς, αφοσιωμένης στη φιλική προς το περιβάλλον μελισσοκομική παραγωγή.
![]() |
Βιολογικό μέλι Ερείκουσας “μ” Πιστοποιημένο βιολογικό μέλι με έντονα αρώματα από μύρτιλο, θυμάρι, δεντρολίβανο και ρύκι. Περιέχει 60-70% μύρτιλο. (συσκ.: 400γρ.) |
Δοκιμάστε αυτό το μέλι ανώτερης ποιότητας με γιαούρτι και καρύδια, τυρί παρμεζάνα με φουντούκια, τυρί φέτα με θυμάρι, ή ένα κομμάτι από καρυδόψωμο. Ταιριάξτε το με πράσινα μήλα και κανέλα. Ανακατέψτε με ξύδι μπαλσάμικο για να αναδείξετε μία σαλάτα. Χρησιμοποιείστε ως μαρινάδα. Προσθέστε σε ένα τσάι μαζί με φλούδες πορτοκαλιού και λίγη κανέλα. Ή καταναλώστε μόνο του για να απολαύσετε τις λεπτές γεύσεις και τα πλούσια αρώματά του…